Erkek Saç Bakımı Önerileri verdiğimiz bu yazımızda daha sağlıklı saçlara kavuşmak için ne yapmanız gerekiyor. başlayalım …
Saçların genellikle sert olduğunda daha kolay şekil aldığını düşünüyor olabilirsiniz ancak ne yazık ki tamamı ile doğru ve sürdürülebilir bir durum değil. Düzgün temizlenmeyen saç derisinde saç folikülleri tıkanarak kaşıntı, kepek ve yara oluşumuna neden olabiliyor. Konu erkek saç bakımı olduğunda, saçların temiz ve sağlıklı olması her daim birinci önceliğimiz.
Peki, asıl soru: Saçlarının yumuşak olmasını isteyen erkekler ne yapmalı? Özellikle konu uzun saç bakımı ise doğru bir saç bakımı rutini benimsemek daha fazla önem kazanıyor. Siz de düzenli temizlik ve bakımla yumuşak saçlara sahip olabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olan erkek saç bakımı tüyoları!
1. Saçınızı ve saç derinizi saç yağı ile nemlendirin.
Özellikle soğuk aylarda, erkek saç bakımı bilhassa daha önemli.Sebebi ise iç mekanda ısıtma kullanmamız, çok fazla nemi dışarı atma ve saçı kurutmaya sebebiyet verebilir. Bazen bu durum kuru, pul pul bir saç derisi oluşturur. Kuruluğa karşı etkili bir şekilde mücadele etmek için saç kremi kullanabilir veya kışın saç bakımı rutininize saç yağı ekleyebilirsiniz. Saçınızın kışın ihtiyaç duyduğu nemle yenilenmesine yardımcı olmak, kırılmasını önlemek ve saçlarınızı yumuşak, parlak olmasını sağlamak için her gün saç uçlarınıza birkaç damla besleyici bir saç yağı uygulamalısınız.. Bu işlem için sizlere argan yağı ve jojoba yağını öneririz.
Kış aylarında kuru ve pul pul saç derisinden dolayı saçlarınızda kepek sorunu yaşıyorsanız, hindistan cevizi yağı veya hint yağı gibi daha ağır bir yağ tedavisini doğrudan saç derisine uygulayabilirsiniz. Saç derisini derinlemesine nemlendirmek için uygulamış olduğunuz saç yağını 20-30 dakika saçlarınızda bekletip, ardından her zamanki gibi saçınızı yıkayabilirsiniz.
2. Sık sık saçlarınızı yıkamaktan kaçının.
Saçınızda meydana gelen sorunların sebebi saçlarınızı sık sık yıkamaksa, kışın saç bakımı rutininizde değişiklik yapma zamanı gelmiş demektir. Saçınızı aşırı yıkamak, saçı nemlendiren ve koruyan, soğuk aylarda her zamankinden daha önemli olan, saçınızın oluşturduğu doğal yağlarından arındırmasına sebep olur.
Saçınız için mükemmel zaman dilimini bulana kadar, saç yıkamalarınız arasındaki süreyi olabildiğince uzatmaya çalışın. Önce eğer saçınızı genellikle iki günde bir yıkıyorsanız, iki günde biri deneyin. Saçınızın hala nemli olmadığını fark ederseniz, her üç günde bir yıkamayı deneyin. Bu geçiş sürecine yardımcı olmak için, saçınızın kokmasını engellemek ve temiz görünmesini sağlamak için yıkamalar arasında kuru şampuan kullanabilirsiniz.
Kuru saçlar için bir başka ipucu verecek olursak, saç kökleriniz çok yağlı olmadığı için, saçınızı sadece saç kremi ile yıkayın ve şampuanı tamamen atlamayı deneyebilirsiniz.
3. Saçlarınızı ısı ile şekillendirmekten kaçının.
Kuru ve hasar görmüş saçların en büyük düşmanı, saçı ısı ile şekillendirmektir. Saçınız soğuk havalarda zaten kırılgan bir durumda olduğundan, ısı ile şekillendirilince kırılma olasılığı artar ve saçlarınız nem kaybeder. Saçlarınızdaki kabarmayı yatıştırmak için birkaç damla saç yağı kullanarak mümkün olduğunca saçlarınızı minimum ısı ile kurutmayı tercih edebilirsiniz.
4. Kapıdan dışarı fırlamadan önce saçınızı kurutun.
Sıcak aylarda bu sizin için düzenli bir alışkanlık olsa da, kışın acele etmeden önce saçınızın tamamen kurumasını sağlamak çok önemlidir. Soğuk hava saç şaftını genişleterek saçın kırılmaya daha yatkın olmasını sağlar ve saç renginizin daha hızlı solmasına yol açar. Kış mevsiminde gündüz dışarı çıkmadan önce saçınıza havayla kuruması için fazladan zaman verin veya daha iyisi, kışın saç bakımı rutininizi gece ile değiştirebilirsiniz, böylece saçınızın fön ısısından kurumasını önleyebilirsiniz.
Evden kesinlikle ıslak saçla çıkmanız gerekiyorsa, atkınızın veya şapkanızın altına sokarak saçınızı havadan koruduğunuzdan emin olmalısınız. Kış hava koşullarına saçlarınız ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyidir.
5. Haftalık derinlemesine bakım yapan saç maskesini tercih edin.
Sağlıklı, ışıltılı bir cilt için haftalık yüz maskesinin gerekli olduğu gibi, haftalık saç bakım maskeleri de kuru ve hasar görmüş saçlarda fark yaratabilir. Sadece kuruluğun etkilerini tersine çevirmekle kalmazlar, aynı zamanda saçınızın yıl boyunca korunmasını ve optimum sağlık seviyesinde olmasını sağlamak için mükemmel bir koruyucu önlemdir. Saç maskeleri, saçınıza 20 dakikadan daha kısa sürede fayda sağlamanın hızlı ve oldukça etkili yollarıdır. Saç maskelerini yüksek güçlü saç kremleri gibi düşünün, saçınıza yumuşatma ve nemlendirme, uzamayı artırma, parlaklık verme ve hatta kafa derisi enfeksiyonlarıyla mücadele gibi faydalar sağlayabilirsiniz. Saç için üretim yapan markalar çeşitli saç sorunları için farklı saç maskeleri sunarken, doğrudan mutfak dolaplarınıza da gidebilir ve evde doğal bir saç maskesi oluşturabilirsiniz.
Haftalık uygulamış olduğunuz yöntemlerle bile saçınızın kışın hala çok kuru olduğunu fark ederseniz, fazladan etki sağlamak adına, bir gece saç yağı veya serum ile saçınızı nemlendirmek isteyebilirsiniz. Cildiniz için bir gece kremine benzer şekilde, bir gecelik uygulama saç tellerinin derinliklerinde çalışarak içten nemlendirir. Kolay, uygun fiyatlı bir gecelik bakım olarak, kökten uca saç derinize ve saçınıza uygulayabileceğiniz hindistan cevizi yağını önerebiliriz. Yağ kuru saçtan ıslak saça göre daha kolay emileceği için yağı kuru saça uyguladığınızdan emin olun.
6. Susuz Kalmayın!
Tek bir saç telinin %25 sudan oluştuğunu biliyor muydunuz?
Hidrasyon içeriden başlar ve yeterince su içmek, saçın kökten uca enerji kazanmasına ve uzamasına teşvik etmeye yardımcı olur. Aynı zamanda daha sağlıklı bir saç derisini uyararak kış aylarında kuruluk, kaşıntı veya kepek gibi saç derisi sorunlarını önler. Yeterince su içmediğinizde cildinizin donuk ve yorgun göründüğünü hiç fark ettiniz mi? Saçlarınız da aynı! Hidratlı kalmak, saç uçlarının kırılmasını ve saçların kırılganlığının önlenmesine yardımcı olarak parlak ve ışıltılı saçları güçlendirir.
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.